Neskak 3. taldeka Hondarribiko triatloiean

on

230654_2006432409866_1515338961_2270713_6979337_n.jpgNesken taldeak goraipatzekoa den 3. postua lortu zuen Hondarribiko triatloiean. Podium honek duen garrantziaz konturatzeko, kontuan izan behar da nesken artean izandako parte hartze handia; guztira 8 talde eta 75 kirolari. Triatloi hau euskadiko txapelketako 2. proba izan da eta aurrekoa bezala sprint distantzian jokatu da.

Aipatzekoa da, halaber, Gema Hernandezek lorturiko 6. postua, Radka Vodickova txekiarrak irabazitako proba batean. Bere atzetik Ainhoa Garcia sailkatu zen 13. postuan. Taldearekin euskal zirkuitoan debuta eginez Rosa Martinek ere proba amaitzea lortu zuen. Ainhoa Auzmendik ezin izan zuen ordea proba amaitu, triatloietako bere debutean. Igeriketa saio on bat egin ostean bizikletako katea hautsi zuen eta ezin izan zuen aurrera jarraitu.

Mutilek bere aldetik19. egin zuten 29 talderen artean. Mutiletan lehena Josetxo Mujika izan zen, beterano II mailan irabazi zuelarik. Bere atzetik Joseba Alberdi, Roberto Renilla eta Dani Heras sailkatu ziren. Proba hau Jon Unanue zarauztarrak irabazi zuen 1:04:30-eko denborarekin.

Hurrengo proba Bilboko Ironman erdia izango da hurrengo asteburuan, hilaren 28an.